Esztétika, arcfiatalítás

Az esztétikai kezelések árai egyénre szabottak,
előzetes konzultáció szükséges.

Szépészeti kisokos,
Hasznos tudnivalók az esztétikai kezelések előtt:

A bőrünk véd minket, a bőrünket visszük a vásárra, és egész életünkben azért küszködünk, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Mégis, sajnáljuk rá az időt, a pénzt, nem foglalkozunk vele eleget, pedig szem előtt van, és sokszor nagyon látványosan hálálja meg a törődést.

Különböző életkorokban eltérő célokat valósítanak meg az esztétikai kezelések.

Napjainkban már nem csak a celebek, sztárok számára elérhetőek a szépészeti beavatkozások, hanem a hétköznapi embereknek is.

A fiatalabb korosztály célja a beautificatio, a kontúrok kiemelése, a szép vonások hangsúlyozása, az attraktívabb külső elérése.

A 40-50 éves korosztály igénye a positive aging, az öregedés jeleinek visszafordítása, lassítása, mely során egy frissebb, kipihentebb, szebb önmaga lesz a páciens.

A férfi páciensek esetében anatómiai, fiziológiás és pszichológiai különbségek is vannak. A férfiak célja, hogy a fiatalosabb külső mellett, határozottabb, férfiasabb, egészségesebb megjelenést várnak a kezelésektől.

Az esztétikai kezeléseket nemcsak szépészeti célból alkalmazhatóak, hanem veleszületett és szerzett deformitások, asszimetria, csontszerkezeti eltérések korrekciójában is segítséget nyújtanak. (pl. állformázás)

A bőr hidratálása, feszesítése, rugalmasságának fokozása energiaalapú gépi kezelésekkel, valamint hidratáló “skin-booster” injekciókkal érhető el.

Népszerű orvosi esztétikai kezelések

Az elmúlt években rendkívül népszerűvé váltak hazánkban is az esztétikai kezelések. Napjaink páciensei már a gyors, hatékony, látványos, tartós kezeléseket igénylik, így egyre inkább a non-invazív (műtét nélküli)

ebédidős – „lunch time” kezeléseket preferálják. A klasszikus hialuronsavas töltőanyagok, izomrelaxációs kezelések, izzadásgátló és biofonál befűzések mellett egyre nagyobb teret kapnak az egyéb kollagén stimulációs anyagok (calcium -hidroxiapatit, tejsav polimerek), epesavas zsíroldó kezelések és energiaalapú eszközös beavatkozások, így a rádiófrekvencia, lézerek, plasmage, ultrahang kezelések.  A nyak, dekoltázs, kézfej fiatalító eljárások, valamint a testkezelések szintén nagy népszerűségnek örvendenek. A pigmentfoltok, acnés hegek, napfény és hormonális faktorok okozta színieltérésekre injekciós koktélokat, peeling kezeléseket, és különféle lézereket használhatunk.

Az esztétikai kezelések elvégzéséhez komoly orvosi, anatómiai ismeret és gyakorlati, technikai tudás szükséges, orvosi diplomához kötött tevékenység. A gyógyszeripari minőségű, prémium termékeket csak orvos injektálhatja. E mellett minden ország hatályos szabályozása rögzíti, hogy mely szakvizsgával rendelkező orvosok injektálhatnak.

Kozmetikusok és egyéb szakmai végzettségűek, akik fizetett tanfolyamokon szereztek nem legalizált okiratot, nem injektálhatnak sem hialuronsavat, sem izomlazító injekciót a szövetekbe. Fontos tájékozódási pont lehet az orvosválasztás tekintetében a minél szélesebb körű gyakorlati képzettség. Bármilyen kezelést tervezünk az arcunkon a legfontosabb, hogy a biztonságosság legyen az elsődleges, mind a választott orvos szempontjából, mind a választott anyag tekintetében.

A konzultáció célja az orvos és páciens közötti bizalom, szimpátia megteremtése, majd a páciens igényeinek, elvárásainak a feltárása. Célunk, hogy egyénre szabottan a személyiséggel, az adottságokkal harmonizáló kezelési tervet állítsunk fel. Az életkor, a munkakör, a szociális státusz is befolyásolja a döntésünket. A social mediában nagyon sok a helytelen információ, megalapozatlan vélemény, így a páciensek téves elképzelésekkel érkezhetnek az orvoshoz. Gyakran nincsenek tisztában azzal, hogy a különböző kezelések mikor és hogyan ismételhetőek, mennyi időt kell várni egyes beavatkozások között. Ezek tisztázása céljából a konzultáció rendkívül fontos. Szánjunk időt rá, önmagunk egészséges szépsége céljából.

Ma már nem divatosak a túltöltött arcok, sokkal inkább a természetes, üde, kipihent külső elérése a cél. Sajnos egyre nagyobb számban észleljük a fiatalabb ill középkorú pacientúrában a testképzavar fennállását (BDD), melynek felismérése rendkívüli jelentőségű az orvos számára. Ilyen esetekben szükség esetén pszichológus segítségét is igénybe kell venni. 

A konzultáció során az első és legfontosabb a páciens egészségi állapotának a felmérése. Bizonyos alapbetegségek fennállása esetén nem lehet esztétikai kezelést végezni. Az orvosunkat mindig őszintén tájékoztassuk a műtétjeinkről, gyógyszereinkről, korábbi esztétikai kezeléseinkről és az alkalmazott anyagokról.

A személyes találkozás lehetőséget ad arra, hogy kiértékeljük közösen a leginkább zavaró érzelmi attributumokat ( kevésbé szomorú, kevésbé fáradt arc, fiatalosabb, attraktívabb, nőiesebb külső), átbeszéljük, hogy milyen céljai, elvárásai vannak a kezeléssel a páciensnek és végül közösen felállítjuk a a legideálisabb kezelési tervet.

A terhesség és szoptatás alatt nem javasolt egyik kezelés sem. A szervezetben zajló aktív gyulladás, lázas állapot, torokfájdalom, foggyulladás kizáró oka minden esztétikai kezelésnek. A fogászati beavatkozások előtt és után 2-4 hétig nem javasolt töltőanyagos kezelés. A beadott anyagok által kiváltott allergiás reakció után az adott anyag a továbbiakban nem injektálható. Egyensúlyban lévő pajzsmirigybetegek, cukorbetegek, pikkelysömörös betegek kezelhetőek.

A kezelések maximális sterilitás mellett, orvosi rendelőben történnek. A sminket alaposan el kell távolítani a beavatkozások előtt. Minden típusú injektálás után legalább 12 óráig nem javasolt a smink felhelyezése.

A kezelések után 3 napig kerülni kell az extrém hőhatást, így a szoláriumot, napozást, síelést, szaunát, valamint az intenzív aerob edzéseket.

Célszerű az első 2 éjszaka a háton aludni kissé megemelt párnán. Ha bármilyen nem várt tünetet észlelünk a beavatkozást végző orvost keressük fel, hiszen Ő tud hatékonyan segíteni.

Az injekciós kezelések minimális kellemetlenséggel járnak. A beszúrási pontokban enyhe szúró fájdalom lehetséges, a kezelt területeken kissé feszítő -, nyomóérzés előfordulhat. Apróbb bevérzések a tűszúrások után kialakulhatnak, ezek 5-6 nap alatt felszívódnak.

Az esztétikai kezeléseknek másodlagos kollagénstimuláló hatása is van, mely miatt egyre kevesebb anyagmennyiség szükséges a természetes állapot fenntartásához. Amennyiben már nem szeretnénk folytatni a kezelést, akkor is frissebb, fiatalosabb állagú marad a bőrünk 2-3 évig. Attól nem kell tartani, hogy megnyúlnak a szövetek és rosszabb lesz, mint amikor elkezdtük a kezelést. Az esztétikai kezeléseknek elhúzódó, hosszantartó pozitív hatása van.

Az izomlazító kezeléseket a dinamikus izommozgás által kiváltott ráncok csökkentésére használjuk. Engedélyeztetése csak a homlok és szemkörnyéki ráncok esetében van, de egyénre szabottan alkalmazhatjuk más régiókban is. Az izommozgás blokkolása megelőzi, hogy a későbbiekben elmélyüljenek a ráncok és megtörjön a bőrfelszín.
A töltőanyagok különböző koncentrációban tartalmaznak hialuronsavat, mely 1000 x mennyiségben megköti a vizet. A hialuronsav a szövetekben természetes módon beépül, eloszlik.
A hialuronsav tartalomtól függően használhatjuk volumenizálásra, emelésre, kontúrozásra, a szövetek hidratálására, feszesítésére. A kezelésnek van egy azonnali látható hatása, de az elhúzódó kollagén stimulációs képessége miatt hosszútávú, megelőző hatással is bír.

esztétika - esztétikai kezelések
Hialuronsavas kezelés / Arc- és ajakfeltöltés
esztétika - esztétikai kezelések
Botox kezelés
esztétika - esztétikai kezelések
Rádiófrekvenciás mikrotűs kezelés (Scarlet)​
Bőrgyógyászat
Belkyra: műtéti beavatkozást nem igénylő zsíroldó készítmény
esztétika - esztétikai kezelések
Fine Thread Contur (bio-felszívódó szálas arckontúrozás)
Aqualyx zsírbontás
esztétika - esztétikai kezelések
Volite - Skin booster kezelés
esztétika - esztétikai kezelés
Lézer kezelések
esztétika - esztétikai kezelések
HArmonyCa kezelés

Arc és ajakfeltöltés hialuronsavval

A hialuronsav egy olyan polysaccharid, melyet kezdetben kakastaréjból vontak ki, napjainkban bakteriális fermentációval állítják elő. A hialuronsav természetes formában megtalálható a bőrben, a szemben és az ízületekben is. Szerepe van a bőr feszesítésében és hidratáltságában is. Az évek előre haladtával a mennyisége fokozatosan csökken. A beadás után vizet köt meg, megduzzad, ezáltal kisimítja a ráncokat, segít megőrizni a bőr puhaságát, rugalmasságát! Az ismételt alkalmazás során a bőr kollagén képződését stimulálja, így miután felszívódik a szövetek közül a feszesítő hatása továbbra is fennáll.

Az esztétikai kezelések célja a ráncok feltöltése, eltüntetése, úgy, hogy természetes, fiatalos, lágy vonásokat kapjunk. Ma már nem annyira a ráncfeltöltést, hanem sokkal inkább az „arcszobrászat” kifejezést használjuk. Nem csak egy – egy ráncot kezelünk, hanem a páciens igényei alapján visszaállíthatjuk az 5- 10 évvel ezelőtti legoptimálisabb és legtermészetesebb arcformát. A legújabb technika az „arcszobrászat” során alkalmazott kanülök, melyekkel az életkor előre haladtával elsorvadt volument pótoljuk az akár 18 hónapig is a szövetek között maradó, sűrűbb állagú hialuronsavval! Ezáltal az arc visszanyeri korábbi teltebb, kerekebb formáját! A töltőanyag típustól, az Ön életmódjától, bőrtípusától és az egyéni anyagcsere folyamatoktól függően 6- 12 hónapig a szövetek között marad.

esztétika - esztétikai kezelések

Felületes, közép mély és mély ráncok esetében, elsősorban az orr és száj között kialakult ráncok, szemöldök közötti ráncok, szájzug, Marionett- ránc, szarkalábak töltésére alkalmazzuk valamint az arc aszimmetriájának korrigálására.

Terhesség, szoptatás, valamint a hatóanyaggal szembeni allergiás reakció esetén. Nem javasolt autoimmun betegség, vérzékenység, akut fertőző betegség esetén sem. Véralvadás gátlót szedőknél fokozott óvatosság ajánlott!

A hatóanyag bejuttatása után közvetlenül már látható a feltöltő hatás. A hialuronsav a következő 2 hétben fokozatosan megköti a vizet, és kitölti a besüppedt ráncokat. A tartóssága az alkalmazott készítménytől, az Ön életmódjától, szervezetétől függően kb.6-12 hónap. Az ismétlések időtartalma leginkább a páciensektől függ. A kiváló esztétikai eredmények miatt, szinte senki nem várja meg, hogy teljesen visszaálljanak az eredeti ráncok.

A hialuronsav kezelés kb. 20-40 percet vesz igénybe. Az érzéstelenítés után egy vékony tű vagy tompa kanül segítségével juttatjuk be a töltőanyagot a ráncok alá. A kezelés minimális kellemetlenséggel jár csak!

A kezelt területet jégzselével javasolt hűteni. A kezelés napján célszerű háton aludni. Néhány napig a szoláriumozás és napozás nem javasolt. 10- 14 napig a kozmetikai kezeléseket és lézerkezeléseket kerülni kell.

Amennyiben a kezelést megfelelően képzett és rutinos szakember végzi, alig kell mellékhatástól tartani. A tűszúrásokat követően enyhe bevérzések, véraláfutás, bőrpír, enyhe duzzanat, mérsékelt fájdalom előfordulhat, azonban ezek néhány óra, nap alatt megszűnnek. Allergiás reakció és granuloma képződés igen ritkán fordul elő, de ezek is speciális terápiával orvosolhatóak.

A hyaluronsavas ajakfeltöltéssel az ajkak vastagsága növelhető, esetleges aszimmetriája korrigálható. Biztonságos eljárás, mely során szövődmények alig fordulnak elő. Az eredménye rendkívül sokáig 12 hónapig látható. A 20 perces beavatkozás teljesen fájdalommentes!

Míg korábban az esztétikai kezelések mostoha gyermekeinek számítottak a fenti régiók, ma már a hialuronsavas töltéseknek köszönhetően többet nem árulkodik az életkorról sem a dekoltázs, sem a kézfej. A kezelés során helyi érzéstelenítés után apró tűszúrásokkal vagy tompa kanüllel juttatjuk be a speciálisan ezekre a régiókra kifejlesztett hialuronsav készítményeket. 1- 3 alkalommal javasolt ismételni a kezeléseket, melynek a hatékonyság kb.1-2 évig látható.

IMG_4616
IMG_4616
IMG_4617
IMG_4617
IMG_4613
IMG_4613
IMG_4610
IMG_4610
IMG_4576
IMG_4576
previous arrow
next arrow

Ránctalanítás botox kezeléssel

Ma divat üdének és fiatalnak látszani, letagadni 5-10 évet. A fiatalos, ápolt külső, a páciensek komfortérzetén kívül hozzájárul mind az emberi kapcsolatokban, mind a munkakapcsolatokban való sikerekhez.Az örök fiatalság titkát, az öregedés megállításának lehetőségét évszázadok óta kutatják.Az öregedés egy természetes folyamat, mindenkinél van, kérdés, hogy mikor válik szembetűnővé. A bőr rugalmassága az évek múltával egyre csökken, a ráncok kialakulása elkerülhetetlen. Ez az öregedés természetes velejárója. A genetikai hajlam mellett a szervezetben zajló belső folyamatok és a környezeti behatások, így a napfény, a dohányzás szerepet játszik a ráncok kialakulásában.

Napjainkban az esztétikai kezelések és beavatkozások tárháza igén széles, de az elmúlt években egyértelmű tendencia, hogy sokkal inkább a nem műtétes (nem invazív) technikák kerültek előtérbe. A kezelések rövid időt vesznek igénybe, úgy nevezett „lunch time” kezelések, mely során a páciensek nem esnek ki a munkából, és sem a kollegák, sem a családtagok nem veszik észre, hogy előtte pár órával esztétikai kezelésen voltak.

A bőr fiatalításának (rejuvenációnak) a leggyakoribb metodikája a botox kezelés, és a hialuronsavas ráncfeltöltés,valamint a lézeres kezelések, illetve ezek kombinációja.

esztétika - esztétikai kezelések

A Botox az átmeneti fiatalodás ígérete. Az Egyesült Államokban a 2012-es évben több mint 4 millióan fiatalodnak meg botox kezeléssel. A botox egy olyan fehérje, melyet a Clostridium botulinum baktérium termel. 1949-ben fedezték fel, hogy blokkolja az izmok működését. 2002 óta engedélyezett az esztétikai kezelések alkalmazásában. Azonban, több mint 20 éve használják az orvostudomány különböző területein (neurológiában és szemészetben), így a hosszú évek tapasztalata alapján, egy megbízható, biztonságos és látványosan hatékony készítményt ajánlunk. Sajnálatos módon számos illegálisan alkalmazott botox készítmény van az esztétikai piacon. Ezek hatékonysága és biztonságossága megkérdőjelezhető! A Vistabel az egyetlen, legális botulinum toxin, amit esztétikai kezelésre lehet használni.

A hatóanyag a beadást követően az ideg – izom találkozásához kötődik, majd meggátolja az ingerület izomra való terjedését, ezáltal megakadályozza a mozgását! A hatása átmeneti, később az izom mozgása fokozatosan tér vissza. A készítmény csak a kezelt izmok aktivitását csökkenti, tehát a természetes mimikához szükséges izmok működése megmarad! A kezelés célja a fiatalosabb, kipihentebb, nyugodt, természetes megjelenés. Az alkalmazás után eltűnik a mérges, szomorú tekintet és már egy kezelés is 5-10 évvel fiatalosabb külsőt eredményez.

Botoxal azonnali, kitűnő hatás érhető el. A beavatkozás viszonylag egyszerű, gyors, minimális kellemetlenséggel jár. Egy vékony tű segítségével a kívánt mennyiségű anyagot az izomba adjuk. A beadást követő 2-7 napon belül látható a hatás, mely 3-6 hónapig áll fenn, majd ismételhető. A hatékonyság időtartama az ismétlések számával arányosan növekedhet!

A leggyakrabban kezelt területek a szemöldökök közötti függőleges ránc, a homlok vízszintes ráncai, valamint a szemkörnyék „szarkaláb” ráncai.

Minden 18-65 év közötti férfi és női páciensnek, akik számára fontos a fiatalos, ápolt megjelenés.

Nem javasolt a kezelés 18 év alatt és 65 év felett, terhességben, szoptatás alatt, speciális ideg – izom betegségben és akut lázas állapotban, néhány gyógyszer szedése alatt (aminoglycosid,kinin,tetracyclin, penicillamin), valamint a hatóanyagra kialakuló allergia esetében.

A gyakorlott szakember megfelelő technikájával elvégzett beavatkozás után nagyon ritkán jelentkeznek mellékhatások, és ezek is mind átmenetiek! Leggyakrabban enyhe bőrpír, duzzanat, bevérzés és mérsékelt fájdalmat észlelhetnek. Ritkábban fejfájás, szemszárazság, aszimmetria ill. a szemhéjak rövid ideig tartó megereszkedése jelentkezhet. A mellékhatások mindegyike csak átmeneti, rövid idő alatt spontán megszűnik.

A botox kezelés napján lehetőleg ne hajoljanak előre, javasolt háton aludni, tilos a kezelt területet dörzsölni, masszírozni. A kezelést követő 2-3 napban nem javasolt kozmetikai kezelés, izzadás, aerob edzés és szaunázás, szoláriumozás. A későbbiek során a páciensek visszatérhetnek minden korábban megszokott tevékenységükhöz.

Izzadásgátlás botox-al

A túlzott verejtékezés (hyperhidrosis) érintheti az egész testfelszínt, de leggyakrabban a hónaljak, tenyerek és talpak területén jelentkezik. A kiváltó oka lehet endokrinológiai betegség, elhízás, alkohol-, nikotinfüggőség, hormonális eltérések, akut lázas állapot, azonban igen gyakran jelentkezik szorongó, izgulós habitusú egyéneken is. A stressz, félelmek, vizsga drukk, hangulatingadozások a legváratlanabb helyzetekben provokálják a tüneteket.
A botox kezelés alkalmas a fokozott izzadás megszüntetésére 9- 12 hónapig. A kezelések ismétlésével a hatékonyság és az izzadásmentes időszak időtartama fokozódik.
Számos esetben 1-2 kezelés után teljesen megszűnik a zavaró izzadás, a korábbi, természetes állapot stabilizálódik.

Rádiófrekvenciás mikrotűs kezelés (Scarlet)

Ez a hatékony, frakcionált, mikrotűs, rádiófrekvenciás fiatalító eljárás a bőrt közvetlenül melegíti a bőrbe szúrt apró tűkön át, minimalizálja a bőr felszínének sérülését, A Scarlet egy hatékony, fiatalító, frakcionált rádiofrekvenicás kezelés, mely során 25 mikrotű finoman, pontosan hatol be a bőrbe. Az esztétikai kezelés során a bőr felszíne érintetlen marad, a hőhatás egészen mélyre hat, az irhában lévő kollagén és elasztikus rostok száma növekszik. A Scarlet a bőr természeset reakióját használja fel, nem juttat idegen anyagot a bőrbe, a változást belülről, alulról éri el, mellkékhatások nélkül, minimális gyógyulási idővel.

esztétika - esztétikai kezelések

Mindenkinek, aki kicsit fiatalosabbá akarja varázsolni az arcbőrét, illetve azoknak, akik tónusosabbá szeretnék változtatni a testüket. A kezelés minden életkorban, minden bőrtípusban alkalmazható évszaktól függetelenül. Különlegessége hogy ez az egyedüli technológia, mely alkalmazható az alsó és felső szemhéjra is, így bizonyos esetekben elkerülhető a szemhéj plasztika. A szemkörnyék mellett ajánlott a homlok ráncokra, nasolabiális redőre és Marionett ráncokra, a nyak, dekoltázs és kézfej területére, valamint látványosan javítja a pattanások után megmaradt besüppedt hegeket is.

A kezelendő terület fertőzöttsége, gyulladása, lázas betegség, akut herpes fertőzés, terhesség esetén nem javasolt.

Ez az egyetlen technológia, mely a kollagén szintézisét két külön mechanizmussal serkenti, és ennek köszönhetően drasztikusan és hosszan tartó eredményekkel javítja a bőr állapotát. A kezelést követő 3-4. héten a megereszkedett bőr feszesebbé válik, a ráncok elsimulnak, a pórusok szűkebbek lesznek, a bőr ragyogóbb, feszesebb, fiatalosabb lesz. A kezelést azok is bátran vállalhatják, akik aggódnak a fájdalomtól, mert az alkalmazott érzéstelenítő krémmel, még csak annyi kellemetlenséget sem éreznek, mint egy kozmetikai kezelés során.

Gyakorlatilag nincs.

A kezelés során tapasztalható bőrpír egy órán belül elmúlik.

Belkyra: műtéti beavatkozást nem igénylő zsíroldó készítmény

A nyak, áll alatti zsírréteg, a toka az egyik legzavaróbb esztétikai probléma. A kialakulásában az életkori sajátosságok, a túlsúly és az alkati tényezők egyaránt szerepet játszanak. Gyakran már a 20 – 30 – as évek környékén elkezdődik a zsírszövet vastagodása és a toka megereszkedése. A korai megereszkedésnek a genetikai tényezők mellett a modern technika is oka lehet. A “tech-neck” ma már ismert fogalom a sokat telefonálgató, facebookozó, internetező lakosság között.

Eddig a toka megszüntetésére jobbára csak a különféle praktikák, a diétás próbálkozások vagy a radikális műtéti beavatkozások álltak rendelkezésre. Az idei évtől hazánkban is már engedélyezett az egyedülálló Belkyra injekciós készítmény.

Bőrgyógyászat

A Belkyra az Allergan cég szabadalma, az egyetlen FDA engedéllyel rendelkező zsíroldó injekció.

A készítmény egy természtes epesav – deoxikolsav, mely a zsírszövetbe fecskendezve elbontja a felesleges zsírt. Ez a zsírbontás nem hirtelen, hanem fokozatosan történik, a feloldott zsír a nyirokrendszeren keresztül ürül ki. A beadás helyén a szövetekben egy steril gyulladás is képződik, valamint a fokozatos zsíroldó hatása miatt a megereszkedett bőrréteg vissza tud tapadni, kifeszesedik a bőr, így tartós, természetes eredményt ad. A kezelt terület a későbbiekben nem képes több zsírt tárolni vagy megkötni.

Férfiaknak és nőknek egyaránt, akit zavar a megereszkedett vagy megvastagodott áll alatti toka zsírszövet. Az injekció beadása előtt a kezelő orvos megvizsgálja az érintett területet, hogy elegendő zsírszövet tapintható-e.

18 év alatti korban, terhesség és szoptatás alatt, valamint vesebetegeknek nem adható. Akinél a lazaság és petyhüdtség dominál és nincs elegendő zsír vastagság, ott sem alkalmazható.

A kezelendő területre egy speciális jelölő matricát helyeznek fel, mely pontosan megmutatja a szúrási pontok helyét és számát. A kezelés előtt helyi érzéstelenítő krémet helyezünk fel 25-30 percig, majd az injekciók előtt a területet jegeljük, hogy minimalizáljuk a kellemetlen érzetet.

A felhasználandó anyag mennyisége és a szúrások száma a kezelendő terület nagyságától és vastagságától függ.

A kezelést általában 1-2 alkalommal meg kell ismételni. A kezelések között 6-8 hetet érdemes várni.

Az injekció beadása az érzékenyebbeknél pár percig enyhe csípő, égő érzéssel járhat, melyet a jegelés gyorsan megszüntet. A szúrási pontok helyén apró bevérzések előfordulhatnak, amik 4-5 nap alatt felszívódnak. A kezelés után röviddel mérsékelt fokú duzzanat, ödéma alakul ki, mely másnapra még kissé fokozódhat és általában 2-3 napig fennáll. A duzzanat kialakulása egy fontos és elkerülhetetlen következménye a kezelésnek. Minél kifejezettebb az ödéma annál hatékonyabb lesz a kezelés.

Fine Thread Contur (bio-felszívódó szálas arckontúrozás)

Az öregedés egy természetes folyamat, mindenkinél van, kérdés, hogy mikor válik szembetűnővé. A bőr rugalmassága az évek múltával egyre csökken, a ráncok kialakulása elkerülhetetlen. Ez az öregedés természetes velejárója. Ezt a folyamatot leállítani nem tudjuk, de ma már számtalan esztétikai beavatkozás létezik, mellyel üdébb, vonzóbb és nem utolsó sorban fiatalosabb külsőt kapnak a páciensek.

Az esztétikai kezelések piaca az elmúlt pár évben egyre inkább a minimálisan invazív technikák irányába fordult.
Ma divat üdének és fiatalnak látszani, letagadni 5-10 évet. Az ápolt, fiatalos, szép külső jelentős befolyásolja az egyének énképét és társadalmi kapcsolatait.Bőrünk öregedése, már a 30-as éveinkben elkezdődik, ezért célszerű az életkornak megfelelő kezeléseket időben alkalmazni!

esztétika - esztétikai kezelések

Egy nem invazív, ebédidőben elvégezhető, fájdalmatlan esztétikai beavatkozás, mely során vékony, rövid, biológiailag felszívódó antimikrobiális szálakat alkalmaznak az arc, nyak, toka és a test egyéb részein. A tűk és a bioszálak mikrosérüléseket okoznak a bőrben, ennek hatására fokozódik a saját sejtek, a kollagén és elasztikus rostok termelődése, melynek hatására a bőr megfiatalodik, anti-aging hatás érvényesül, valamint csökken a természetes öregedési folyamat is.

Csak orvos, aki megfelelő képzéssel és erről oklevéllel is rendelkezik!

A kezelés revitalizáló, bőrmegújító és egyben kontúrozó eljárás, így 3 az 1-ben komplex hatás érvényesül egy kezelés során.

Azon hölgyek és urak számára, akiknek még nincs szükségük, vagy még nem szeretnének teljes sebészi face lifting műtétet. 25- 30 éves kortól bárkinek, akik a homlokukon lévő ráncoktól, az arc középső és alsó részén, valamint az áll és a toka területén megereszkedett, laza szövetektől szeretnének megszabadulni. Ideális arclifting -re, nyak, arc középső, alsórészének fiatalítására, szemöldök emelésre, de más testrészek lógó bőrét is karcsúbbá feszesebbé teszi.

100% bioanyag alkalmazása. A kezelés gyors, egyszerű, nincs vágás, műtét, így maradandó hegekkel sem jár. Sebészi beavatkozás nélküli lifting eredmény. A korábbi technikákkal szembe itt nem szakadhat el a szál, és nem lehet túlfeszíteni sem! A kezelés ebédidőben is elvégezhető, nincs gyógyulási idő, így a munkából sem esnek ki a páciensek.

A kezelés után közvetlenül látható hatás még nem a végeredmény! A befűzött szálak 5 hét után bontódnak le, a kollagén rostok 7-8 hét alatt alakulnak ki, így a végleges eredmény 2 hónap után látható. A hatását ezt követően is folyamatosan fejti ki, 1,5-2 év múlva ismételhető

A kezelés 40-50 percig tart, helyi érzéstelenítő krémmel fájdalommentes beavatkozás, 3 hónap múlva kontroll vizsgálat javasolt, akkor szükség esetén még újabb szálak befűzésével lehet fokozni a hatékonyságot. Az eredmények fokozásához ismételhető 3. és 4. alkalommal is.

Az eljárás nagyon biztonságos, a komplikációk ritkák. Átmeneti duzzanat 3-5 napig tartó kisebb bevérzések előfordulhatnak. A páciens húzó hatást tapasztalhat, illetve érezheti a szálakat is, de ez az érzet idővel elmúlik.

Minden más esztétikai kezeléssel együtt lehet alkalmazni, így lézer, PRP, peelingek, hialuronsav feltöltés, izomrelaxáló kezelés.

Egyénenként változó, a beavatkozás komplexitásától és a felhasznált szálak mennyiségétől függ!

Fiatalodjon műtét nélkül, úgy ahogy a sztárok!

 • Miklósa Erika
 • Pataki Zita
 • Polyák Lilla
 • Judy

Aqualyx zsírbontás

Aqualyx zsírolvasztás a legújabb szépség őrület!
Hatékony esztétikai kezelés a makacs zsírpárnák ellen!

Egy természetes alapanyagú, növényi polimereket tartalmazó mikrozselés oldat, mely a beadás helyén lebontja a zsírsejtek falát. A kiszabaduló zsírsavakat a nyirokrendszer és a vénás rendszer a májba juttatja, ahonnan természetes úton kiürül a szervezetből.

A kezelés azoknak javasolt, akik a kritikus régiókból a sportolás és diétázás ellenére sem tudnak a makacs zsírpárnáktól megszabadulni, ott, ahol eddig csak a zsírleszívás segített.

Elsősorban a comb külső felszíne, fenék, has, derék, csípő, felkar, toka területe.

Az Aqualyx egy nagyon kíméletes, hatékony, minimális gyógyulási idővel járó beavatkozás. A kezelés elején 1-1 pontba beadott érzéstelenítő injectio jár némi kellemetlenséggel, majd az oldat beadása során enyhe nyomó- , feszítő érzést éreznek a páciensek. Néhány órán keresztül mérsékelt fájdalom lehet, ami másnaptól már csak nyomásérzékenységben nyilvánul meg. A kezelés kb fél órát vesz igénybe.

Enyhe nyomásérzékenység, fájdalom, duzzanat, bevérzés lehetséges, de ezek néhány nap alatt megszűnnek.

Terhesség és szoptatás alatt, véralvadásgátló terápia alatt, autommun betegség fenállása esetén.

Már az első kezelést követően is észlelik a javulást, de a végső eredmény eléréséhez 2-3 alkalommal javasolt az ismétlés. A kezeléseket 3-4 hetente kell ismételni. Természetesen, ha nagyobb mennyiségű zsírszövet van akkor ennél több alkalom is szükséges lehet. 4-5 napig kerülni kell az erős testedzést, erős masszázs kezelést, illetve radiofrekveciós kezelést az érintett régióban. 2 napig nem javasolt a napozás, szoláriumozás, valamint a kozmetikai beavatkozások, amennyiben a toka területét kezelték. Célszerű a kezelés utáni hetekben sok folyadékot fogyasztani. Amennyiben van rá lehetőség,akkor kavitációs UH kezelés lehetséges az 1. és a 3. héten. Javítja a kezelés hatékonyságát a kompressziós ruházat használata.

Az Aqualyx zsíroldó kezelés nem helyettesíti a sportolást, a diétát és a kezelés után a mérleg sem fog látványosan kevesebbet mutatni!

VOLITE: Professzionális feszesítés, hidratálás

Zavarja, hogy látszódik a nyakán, dekoltázsán az életkora és az alvás nyoma?

Próbálja ki a legmodernebb készítményeket, hogy újra sima, feszes, fiatalos legyen a nyaka, dekoltázsa és kézfeje!
Az életkorral járó öregedési folyamatok kezelésében eddig döntően az arcra fókuszálódtak az esztétikai kezelések. Hiába van tökéletesre simítva a páciens arcbőre, a nyaka, dekoltázsa, felkarja és a kézfeje árulkodik az életkoráról. Így nem véletlen, hogy az elmúlt 2 évben az esztétikai kezelések ezekre a régiókra fókuszálódtak.
Az öregedési folyamatokban az életkorral járó belső, genetikai változások mellett a külső, környezeti faktoroknak, így különösen a napfény ártalomnak van jelentős szerepe a nyak, dekoltázs és kézfej esetében is.
E mellett a bőr rugalmasságának csökkenése következtében az alvási szokások is nyomot hagynak a dekoltázson és nyakon, különösen igaz ez a nagyobb emlővel, az emlő implantátummal bíró hölgyeknél, valamint a hason vagy az oldalt alvóknál.

A 2017-es év újdonsága az Allergan cég új hialuronsav terméke a Volite, mely speciálisan ezen régiók feszesítésére, hidratálására lett kifejlesztve.

esztétika - esztétikai kezelések

A Volite egy injektálható nem állati eredetű, szintetikusan előállított, biztonságos, keresztkötött hialuronsav gél.

A készítmény NEM mezoterápiás anyag!

A Volite 3 ponton fejti ki hatását, részben hidratálja a bőrt a vízmegkötő képességével, megvastagítja a bőr felszínét, valamint javítja a bőr minőségét a kollagén termelés fokozásán keresztül. Hatékonysága egy kezelés után is akár 6-12 hónapig tarthat.

Elsősorban a comb külső felszíne, fenék, has, derék, csípő, felkar, toka területe.

Bármely életkorban, férfiaknak és nőknek egyaránt javasolt, aki szeretné, hogy bőre feszesebb, fiatalosabb, hidratáltabb legyen. Elsősorban az arcbőr, nyak, dekoltázs és kézfej területén, valamint besüppedő acnés hegek kiemelésére alkalmazzuk.

A kezelés minimális kellemetlenséggel, és szinte semmi fájdalommal nem jár, de igény szerint helyi érzéstelenítő krém alkalmazható. A kezelendő terület fertőtlenítése után nagyon vékony kis tűvel, szinte alig érezhető a készítmény beadása.

A kezelés után közvetlenül a bőr jelzetten vörösebb lehet, apró kis dudorok rövid ideig láthatóak lehetnek. A tűszúrások helyén kis bevérzések előfordulhatnak.

A készítmény beadása után a kezelt területet nem szabad nyomkodni, maszírozni. A kezelés után 7-10 napig intenzív napozás és szoláriumozás nem javasolt. Kozmetikai maszírozás és ultrahang kezelés 3-4 hétig nem javasolt. A nyári időszakban fényvédelem célszerű.

Lézer kezelések

Különféle lézer készülékekkel biztonságosan és hatékonyan lehet kezelni a rosaceát, értágulatokat, seprűvénákat, éranyajegyeket, napfény okozta pigmentfoltokat, májfoltokat, és az életkor előrehaladtával megjelenő barna foltokat.A legmodernebb készülékeket használjuk anti-aging kezelésekre, így ránctalanításra, hámlasztásra, a teljes bőrszerkezet megújítására, bőrfeszesítésre, színieltérések megszüntetésére. Frakcionált széndioxid lézerrel az acnés hegek néhány kezelés után látványosan halványodnak, a finom ráncok eltűnnek, a bőr feszesebbé, símábbá válik. A széndioxid (Co2) lézerrel a bőrből kiemelkedő elváltozások eltávolíthatóak. (szemölcsök, fibromák, időskori keratosisok)

esztétika - esztétikai kezelés

– tartós szőrtelenítés a test bármely régiójában
– pigmentfoltok, májfoltok
– időskori keratosisok, barna foltok az arcon, kézfejen
– rosacea, értágulatok, éranyajegyek, tűzfolt, seprűvénák
– heg kezelések ( acnés, besüppedő hegek, keloidok)
– stria kezelés
– bőrfeszesítés
– ránctalanítás, rejuvenálás
– arc, nyak, dekoltázs, kézfej fiatalítás
– alakformálás, zsíroldás

A lézerkezelések mérsékelt fájdalommal járnak, azonban az alkalmazott érzéstelenítő krémek után csak minimális
kellemetlenséget lehet érezni a kezelés alatt és után.

A legtöbb kezelés után rövid ideig bőrpír és enyhe égőérzés
tapasztalható, mely gyorsan megszűnik, így a páciensek munkáját, mindennapjait nem befolyosálja. Azonban a széndioxid és frakcionált széndioxid lézerek után 1-2 hét is lehet a gyógyulási idő.

Mivel a kezelések után napfény hatására másodlagos
pigmentációk kialakulhatnak, így hazánkban a lézer
kezeléseket döntően ősszel és télen végezzük. A kezelések
előtt és után 4 hétig nem javasolt a napozás és a szolárium.

Kinek és miért ajánlom a HArmonyCa kezelést?

A legtöbb esztétikai páciens konzultációja kapcsán a célok között biztosan szerepel a bőr minőségének javítása és az arc megereszkedésének optikai javítása. Nem meglepő, hogy ezeket kérik a páciensek, hiszen az öregedési folyamatok már a 20-as éveink környékén elkezdődnek. Az életkor és a gravitáció következtében változik a csontozat, szöveteink lazulnak, az izmok vékonyodnak és megnyúlnak, a bőrünk kollagén termelése csökken, így kialakulnak a külső szemmel azonnal észrevehető megereszkedések.

esztétika - esztétikai kezelések

A HArmonyCa kezelés egy nagyon újszerű kombinált kezelés, mely kettős hatással célozza meg a kívánt esztétikai célok elérését.(bőrminőség javítás és a megereszkedés korrigálását)
A termékben lévő hialuronsav az öregedés következtében elvesztett volumen pótlásával emeli a megereszkedett bőrszövetet és azonnali, látható hatást mutat.
A termék másik komponense, a Calcium – hydroxiapatit a kötőszövetes állományban lévő kollagén képződést stimulálja, előidézve ezzel egy sokkal tömörebb/feszesebb és emelő hatást, mely a kezelést követő 2-4 hónapban fokozatosan észlelhető. A páciens bőr minősége hónapról hónapra egyre szebb lesz és a korábbi megereszkedések is egyre inkább megszűnnek. A kezelést szükség esetén lehet ismételni fél-egy év múlva, de az eddigi gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy a Harmonyca kezelés 1,5- 2 évig tartós feszes bőrt eredményez.
A Harmonyca kettős hatásának a következtében a kezelt páciens bőrét mélyen, a dermális rétegek belsejétől építjük újjá, alátámasztva a bőrszöveti megereszkedést. Ezáltal a páciens bőre feszesebb, teltebb, fiatalabbnak tűnő lesz, a megereszkedés szignifikánsan javul.

HArmonyCa eredmények:

A kezelés időtartama: 30-60 perc

Ki végezheti a kezelést?: Kizárólag speciálisan képzett, esztétikai kezelésekre szakosodott szakorvos

Fájdalmas kezelés-e?: Minimális kis kellemetlenséggel jár a beavatkozás, a töltőanyag tartalmaz érzéstelenítőt, így az injektálás során azonnal elérzéstelenedik a kezelt terület. A kezelés utáni időszakban sem jeleztek semmi kellemetlenséget a páciensek.

Kezelés utáni felépülés: Egyén függő, döntően másnap már nem látható a beavatkozás, esetleg apró bevérzések előfordulnak a beszúrási pontokban.

Eredmény/hatástartam: a HArmonyCa kezelés eredménye részben azonnal látható, részben 2-4 hónap távlatában alakul ki és 18-24 hónapig tart ki. A legjobb eredmény elérése érdekében a kezelés ismétlése javasolt.

Kockázatok: alacsony kockázati profillal bír, a legnagyobb valószínűséggel előforduló szövődmény a kezelés utáni bevérzés lehet.

– Egy ampulla kombinált HArmonyCa töltőanyaggal egy látványos, erős emelő hatás érhető el, jelentősen javítva ezzel a kezdeti vagy progresszív bőrszöveti megereszkedést
– A hatóanyagok kombinációja serkenti a természetesen meglévő kollagén képződési folyamatokat
– Nagyon alacsony mellékhatás profil – a többi elérhető töltőanyagos kezelésekhez képest kisebb valószínűséggel fordul elő ödéma, fájdalom vagy bevérzés.
– Vegán barát – a hialuronsav komponens nem állati eredetű
– Biokompatibilis és biodegradábilis, azaz a természethez közeli és természetesen lebomló

A HArmonyCa kezelés minden korosztálynak ajánlott 25 és 80 éves kor között!

– 25-35 éves: kiemelés, hangsúlyozás
 -35-55 éves: korai megelőzés, rejuvenáció, volumen pótlás
 -55-80 éves: helyreállítás, karbantartás

1. Preventív céllal a fiatal pácienseknek, akik lazább bőrszövettel rendelkeznek és/vagy feszesebb bőrt és élesebb áll és orcakontúrokat szeretnének. A serdülőkori pattanások után megmaradt besüppedő hegek korrekciójára is kiválóan alkalmas a készítmény.

2. Azoknak a pácienseknek is, akiknél a kötőszöveti lazaság és megereszkedés már progresszívebb képet mutat és célként fogalmazzák meg a bőrminőség javítását és a lifting/emelést is a megereszkedés javítására.

– 35-40 évesnek lehet első választás is
– Akinek mérséklet volumenvesztesége van és bőrpetyhüdtség
– Akinek korábban volumenizálták a középarcát, de oldalt a járomcsontja lapos, és emelni szeretnénk
– Bőrminőség javítást
– Kiváló, tartós eredményt ad azoknál akik sokat sportolnak vagy gyorsan bontják a hialuronsavat
– Javasolt azoknak megelőzés céljából, akik fogyókúrát terveznek a közeljövőben

A HArmonyCa kezelést elsősorban az arccsont és az állív vonalában, valamint a kettő közötti területen alkalmazzuk az arc laterális részén. A kezelést egy speciális technikával végezzük, mellyel a terméket egyenletesen oszlatjuk el a kezelni kívánt területeken. Közvetlenül a szem- és a szájkörnyékét, homlokot nem kezeljük.

A HArmonyCa a piacon lévő esztétikai kezelések közül az egyik leginnovatívabb kezelés, mely forradalmasította az esztétikai kezeléseket, hiszen egy kezeléssel két célt tudunk elérni és látványos, hatékony megoldást nyújtani a pácienseink számára rövid és hosszú távon. A HArmonyCa kezelés olyan, mintha visszamennénk a múltba- vissza fiatalodunk egy korszerű technológiával. A kezelés egy természetes, fiatalos, üdébb énünket fogja adni.
A környezetünkben senki nem fogja tudni, hogy mitől lett az arc kortalanul üde, friss fiatalos.

Amennyiben felkeltette érdeklődését ez a kezelés és/vagy további kérdése van az esztétikai céljainak legmegfelelőbb kezeléssel kapcsolatban kérjen konzultációs időpontot és együtt biztosan ki tudjuk választani az Ön számára legmegfelelőbb kezelési tervet.

Jovena

Forradalmi áttörés az arcfiatalításban!

Az arcesztétika jövője, páratlan technológia az anti- és pro-aging kezelésekben

A JOVENA egy multiplatform készülék, mely két nagy energiaalapú kezelést ötvöz, a teljes körű bőrregenerációhoz, a frakcionált radiofrekvenciát és a megújult frakcionált plasma.

A megújult Plasmage funkciója egy precízebb, nagyobb hatékonyságú, gyorsabban regenerálódó kezelést biztosít.
A készülék frakcionált Plasmage kezelései 3 speciális kezelőfejjel végezhetőek.

-A PlasmaPro kezelőfej a minimálisan invazív, műtét nélküli szemhéjplasztikára alkalmazható, mely során az alsó- és felsőszemhéj felesleges szöveteit távolítja el. Hatékonyan csökkenti a felső ajak feletti mikro-ráncokat (barcode), az arc, homlok területén megjelenő felületes megtöretéseket, de akár a nagyobb vaskosabb szövetfeleslegek eltávolítására is alkalmas.

-A PlasmaRoll hengerfej nagyobb felületek, gyors és hatékony rejuvenációjára alkalmazható, így az arc, szájkörnyék, nyak, dekoltázs felszíni mikro-ráncait, mint egy frakcionált lézer kisimítja. Striák kezelésére, valamint az arcon, háton, mellkason lévő nagykiterjedésű acnés hegek terápiájában is szép eredmények vannak.

-A PlasmaTip üveghengerbe zárt kezelőfeje egy boosterező, ionizáló, precíz kezelést biztosít pl.cysticus acnéban.

Plasmage

Az idei év sláger készüléke, egy olyan nem invazív, műtéti beavatkozás nélküli technika, mely során a készülék és a bőrfelszín között keletkező gáz-ionizáció által generált plazma hatására a felületi szövetek szublimálódnak, így megszünnek a szövetfeleslegek, a megereszkedett bőrterületek. A kezelés során kisímul a bőrfelszín, megszünnek a ráncok, feszesebb, fiatalosabb lesz a kezelt terület. Jelenleg az egyetlen kezelési technika mellyel biztonságosan és hatékonyan lehet műtét nélkül a szemhéjat kezelni.

 • Felső- és alsószemhéj megereszkedései
 • Felső ajak feletti “cigaretta ráncok”
 • Szemkörnyéki “mosoly ráncok”
 • Szemkörnyéki xanthelasmak
 • Epidermális (felszínes) pigmentfoltok
 • Jóindulatú bőrkinövések
 • Acne hegek, keloidok
 • Striák
 • Teljes arcfiatalítás
 • Nem műtéti beavatkozás
 • Nem jár vérzéssel
 • Nincs tű, nincs anesthesia
 • Nem jár heggel
 • Gyors felépülési idő
 • Fájdalmatlan
 • Költséghatékonyabb mint a műtét

  Milyen előkezelés szükséges?

A kezelés előtt lokális érzéstelenítő krémet kell alkalmazni 30-40 percig. Ezt követően a beavatkozás fájdalmatlan, legfeljebb apró kellemetlenséggel, minimális égő, bizsergő érzéssel járhat.

A kezelés után közvetlenül jegelés, hűtés javasolt. 2-3 napig antibiotikum tartalmú krémet javaslunk, majd az apró pörköket szárazon kell tartani, hintőpor használatával. A kezelés után 3- 4 hónapig javasolt a kezelt felületeket fényvédőkrémmel védeni.

A kezelés után azonnal látható a bőr összehúzódása. A kezelést követő 1-3 napban néhány páciensnél a kezelt területen duzzanat és ödéma alakulhat ki, ami néhány napon belül megszűnik. A keletkezett apró, barnás kis pörkök fokozatosan száradnak le, majd 7-10 nap alatt nyom nélkül gyógyulnak. A pörkök alatt friss, rózsaszínes bőr képződik. E miatt különösen fontos a fényvédelem!
A kezelt területek hypoallergén lemosó, tisztító folyadékkal kell kezelni, majd vazelinnal vagy sebhintőporral ápolni a teljes gyógyulásig. A pörköket lekaparni tilos!
Napozás és szoláriumozás 3 hónapig nem javasolt!

Általában egy kezelés elegendő, de a páciens igényei és a kapott eredmény függvényében 6-8 hét múlva a kezelés megismételhető, ez azonban már csak korrekciós kezelés szokott lenni.

Frakcionált radiofrekvencia RF Diatermocontraction

 “Face gym” kezelés

Az idő előre haladtával igyekszünk lassítani az öregedési folyamatokat.

Az anti-aging esztétikai kezelések már nem a glabella ráncokról, vagy a nasolabiális redő kezeléséről szólnak. Az öregedési folyamatok a mélyben a csontoknál és a csontokhoz tapadó izmoknál kezdődnek. Az izmok aktivitása, vastagsága, rostozata az életkor előre haladtával nemcsak a testünkön, hanem az arcunkon is rohamosan csökken. Ha tudatosan odafigyelünk a testünkre, akkor egészségesen étkezünk és elmegyünk edzésekre, azért, hogy aktívan tartsuk az izmainkat.

De hogy tudnánk az arcizmainkat is stimulálni és hosszútávon feszesíteni, fiatalosan tartani?

A JOVENA az arc izomtónus stimuláló gépi kezelése, mely egy speciális radiofrekvenciás fej segítségével aktív mozgásra készteti a mély izmokat.

A JOVENA több rétegű, teljeskörű bőrregeneráló készülék, a legmodernebb rádiófrekvencia, mellyel az arc minden rétegére tudunk hatni.

Egyszeri kezelésnek 3-as hatása: a bőrfelszín megújulása, mélyszöveti regenerálás, és izomstimulációs feszesítés.

Fájdalommentes, azonnali lifting hatást biztosít. Műtét és idegenanyag injektálás nélküli anti-aging kezelés, maximális hatékonyság, minimális gyógyulási idő.

A készülék az arc, nyak, dekoltázs, felkar, comb és a has feszesítésére is alkalmas.

 • természetes fiatalos megjelenés
 • fiatalosabb lesz az arcforma
 • a bőr minősége javul
 • szem alatti karikák/táskák mérséklődnek
 • a szemöldök picit megemelkedik
 • az arccsont íve kontúrosabbá válik
 • az arc mély szöveti állománya feszesebb, tömörebb lesz, ezáltal elsimulnak a ráncok és mérséklődik az arc megereszkedése.
 • a fenálló asszimetria enyhül

4 alkalommal ismétlés : 7-10 naponta

Fenntartó kezelés a 3.-4. hónapnál

Kezelés időtartalma: 40-60 perc

Fájdalomérzet: jelzetten kellemetlen lehet 1-1 pont

Érzéstelenítés: nem szükséges

Fájdalomcsillapítás nem szükséges. Enyhe kellemetlenség érzés lehet, mint pl. egy aktív izomedzés során, hiszen az izmokat aktívan dolgoztatjuk.

 

A kezelés után 10-15 percig jelzett arcpír látható, mely nyomtalanul elmúlik. Évszaktól függetlenül,bármikor alkalmazható. A napi rutin bőrápolás rögtön utána folytatható.

 

Természetesen igen, hiszen egymás hatásait erősítő kezeléseket kombinálhatunk.

Amennyiben botox és töltőanyag kezeléseket tervezünk, akkor először a Jovena stimulációt kell elvégezni, majd a protokoll befejezése után 2 héttel lehet töltőanyagokat injektálni. A botox kezelés az utolsó ismétlés után közvetlenül alkalmazható.

Ha korábban voltak töltések ill. bioszálak, akkor az izomstimulációt 4-6 hónap múlva érdemes elkezdeni.