Ezért érdemes alsó arcfelet tölteni: ÉVEKET FIATALODSZ EGY ÓRA ALATT

Az idei év nagyon különleges számomra, mert amellett, hogy fennállásom 50. évfordulóját ünneplem augusztusban, előtte még férjhez is megyek! Gondolhatjátok, hogy e jeles alkalmakra a lehető legjobb formámat szeretném hozni. Sokáig nem is tétováztam, bejelentkeztem Dr. Altmayer Anitához konzultációra, ahol elmondtam mi zavar a legjobban és a doktornő az alsó arcfél valamint az ajkaim töltését javasolta. Természetesen vakon hagyatkozom rá, miután már több alkalommal gyönyörű, diszkrét munkát végzett az arcomon!

Fókuszban az alsó arcfél

Az alsó arcfél töltése egyébként nem is olyan rég került fókuszba. A hialuronsavas töltések története a ráncfeltöltéssel kezdődött nagyjából 2 évtizeddel ezelőtt: ekkor még közvetlenül a mimikai ráncokba töltve a töltőanyagot „tüntették el” a ráncokat a szakemberek. Ma már tudják, hogy egy-egy ránc feltöltésének önmagában nincs értelme, mert nem változtat az összképen! A technika az emelések, azaz az arcszobrászat irányába fejlődött: az arc bizonyos pontjain (például az arccsont mentén) mélyen beinjektált töltőanyag megemelte a kontúrokat és ezáltal a ráncok is enyhültek, az arc teltebbé vált, a bőrfelszín kisimult. Ekkor még mindig az arc felső és középső régióira koncentráltak. Mára már az arc alsó részének feltöltése a középső arcrész megemelése mellett elmaradhatatlan, mivel egy jól elvégzett töltés rendkívül látványosan adja vissza az állvonal kontúrját és a lefelé görbülő vonalakat is képes visszarendezni a helyükre. Gondoljunk például az orr-ajak barázdára vagy a száj körüli úgynevezett Marionett-ráncokra, amelyek „vénasszonyos” kifejezést kölcsönöznek. “Az orr-ajak barázda, a Marionett ránc mellett az állkapocs csontozat, a fogazat zsugorodása (összeesése) és az izmok felfelé húzása miatt alakul ki a felfelé pördülő és narancsbőrös úgynevezett boszorkány áll, amely szintén remekül korrigálható töltéssel.”

Száj töltése: hidratálás vagy volumenizálás

Az alsó arcfél töltéséhez hozzátartozik a száj korrekciója is, aminek a céja lehet hidratálás vagy volumenizáslás. Előbbi nagy segítség az idősödő korosztály esetében, amikor már kívülről semmilyen ajakbalzsam/ápoló nem segít – az ajkak annyira dehidratálttá válnak, hogy kirúzsozni sem lehet egy idő után szépen. A volumenizáslás esetében sem feltétlenül arról van szó, hogy a szájat nagyobbra, pufira vagy „kacsacsőrre” töltessük, hanem arról, hogy adjuk vissza a fiatalkori természet adta volumenét illetve ha van, igazítsuk ki az aszimmetriát (ha például a felső ajak keskenyebb, mint az alsó).

Nem mindegy mivel töltetünk

Nemcsak a töltési technikák, de a töltőanyagok is forradalmi változásokon mentek keresztül: a legkorszerűbb keresztkötéses hialuronsavat és fájdalomcsillapítót tartalmazó Juvéderm töltőanyagok például ötféle konzisztenciában elérhetők, így minden arcrészre és bőrtípusra kiválasztható a legoptimálisabb. Az arcszobrász, azaz az esztétikai bőrgyógyász gyakran akár négyfélét is használ egy arcfeltöltés során. Ezek az anyagok aztán (ha vigyázunk rájuk, azaz nem szaunázunk, kerüljük a tűző napsütést, elegendő folyadékot iszunk), akár 1,5 évig a helyükön maradnak és utána sem kell nulláról kezdeni a töltést, sok esetben elég csupán felfrissíteni.

Ha töltésre szánjuk magunkat, annak 2 kulcsfontosságú tényezője az orvos, akiben megbízunk és a töltőanyag amiben megbízunk. Ha még nem jártunk korábban töltésen, nagyon alaposan járjunk utána az orvosnak: nézzük meg a munkáit! Az esztétikai klinikák oldalain az orvosról is találunk információkat (hány éve praktizál és hol dolgozott, melyek a szakterületei), meg tudjuk nézni a
kezeléseiről az előtte-utána képeket, ha esetleg ismerősünk járt nála, meg tudjuk kérdezni a véleményét.
A töltőanyagot illetően legyen megbízható, tapasztalt gyártótól származó, olvassuk el a gyártó referenciáit, kérjük ki az orvos véleményét.

Ilyen érzés jó kezekben lenni

Sokan tartanak a fájdalomtól közben és utána – pedig higgyétek el, hogy nincs mitől! Egy tapasztalt, ügyes kezű orvos úgy végzi el a kezelést, hogy minimális kellemetlenséggel jár – a csodás végeredményhez képest pedig gyakorlatilag elhanyagolható! Eleve érzéstelenítő krémmel kezelt bőrfelületen dolgoznak, ehhez jön még a Juvéderm töltőanyagokhoz adott lidokain plusz a kíméletes kanülök, amelyekre először én is azt gondoltam, hogy rosszabbak lesznek a tűnél, de tévedtem: még kevésbé érezni!

Dr. Altmayer Anita nem véletlenül a módszer elismert oktatója: olyan gyakorlott mozdulatokkal, könnyű kézzel tölt, hogy szinte nem érezni! Ráadásul tévedhetetlen arányérzékkel és szépérzékkel rendelkezik, minden töltése tökéletesen személyre szabott és végtelenül kifinomult (jó néhány munkáját láttam már és persze saját bőrömön is megtapasztaltam).

Ezúttal is komplex szemlélettel, mindenre kiterjedő figyelemmel kezelt. Számomra elsődleges fontosságú volt az állvonal kontúrosabbá tétele, megemelése. Emellett az orr-ajak barázda enyhítése, és a lefelé görbülő száj megemelése. Itt láthatjátok, hogy ment:

Az állívet az állkapocs szögbe vagy mélyen az izom alá adott hialuronsavas töltőanyaggal tökéletesítik vagy kanül segítségével az ívet és a fül előtti területet kontúrozzák. Ezzel nemcsak profilból szebb az állív, hanem van egy jelentős lifting hatása is, és megszünteti a “jow”-t amit lógó kutyának, hörcsögnek stb. neveznek a páciensek.:-)

Nem szerettem volna nagyobb szájat, de a dehidratált ajkaimmal kezdeni kellett valamit. Első blikkre kicsit nagyobb lett az elképzelésemnél, de már pár nap múlva csökkent a duzzanat és kis idő elteltével kialakult a végleges formája.

Az arc arányainak megtartásához pedig szájtöltésnél gyakran az állat is korrigálni kell, hogy profilból meglegyen az egyensúly, ne legyen kacsaszáj hatású. Ezért az államba is kaptam egy kis töltőanyagot, ami arra is tökéletes volt, hogy az államon kialakult gödröcskék, a bőr öregedése során jelentkező egyenetlenségek kisimuljanak.

A száj töltése volt a legjobban érezhető, hiszen itt nagyon vékony a bőr, talán ehhez kell egy kicsit több kurázsi – bár, ahogy elnézem, nőtársaim nincsenek bátorság híján ezen a téren, hiszen a legnépszerűbb töltés a szájfeltöltés. Azonban mivel egy vastagabbra, az eredetitől eltérő formájúra/méretűre töltött száj nagyon megváltoztatja az arc karakterét, csak kellő megfontolás után
döntsetek emellett a beavatkozás mellett. Ha szeretnétek kipróbálni, mindenképpen azt javaslom, hogy ne egyszerre, hanem két alkalommal tegyétek meg. Könnyebb megbarátkozni az új szájjal, ha először csak kisebb mértékű a változás. Ha 3 hét múlva is úgy gondolod, hogy nagyobbat szeretnél, menj vissza, hozzátenni mindig lehet (kioldani a mér meglévő töltést sem lehetetlen, de sokkal komplikáltabb).

Száz szónak is egy a vége: a hialuronsavas feltöltés, ha jó kezek végzik jó anyaggal, az egyik legjobb harcmodor az öregedéssel szemben! Ha szeretnétek többet megtudni Altmayer Anita doktornőről (aki egyébként Szeged mellett Budapesten is rendel) és még több munkájában gyönyörködni, kattintsatok a weboldalára ITT !

Forrás: Rúzs és Más