Dr. Altmayer Anita

Bőrgyógyász, allergológus,
immunológus klinikai főorvos

A diploma megszerzését követően 1992 – től 2019 – ig a szegedi Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán dolgoztam. A bőrgyógyászat-kozmetológia és nemigyógyászat szakvizsga után 2000-ben klinikai allergológia és immunológia szakvizsgát szereztem. A bőrgyógyászati és allergológiai betegellátásban 
a gyermekbőrgyógyászat, ekzémák, acnés betegségek, pollen-, étel –, és gyógyszerallergiák, rovarméreg allergiák és csalánkiütések, valamint az autoimmunbetegségek kezelése a legfőbb profilom. A klinikán eltöltött évek alatt az orvostanhallgatók és kollegák képzésében, az oktatásban aktívan részt vettem.

Esztétikai bőrgyógyászat

Több mint 20 éve foglalkozom az esztétikai bőrgyógyászattal, a legmodernebb arcfiatalító eljárásokkal, ezen belül lézer kezelésekkel, hialuronsav töltéssel, botox kezeléssel, biofonal (FTC) befűzéssel és a frakcionált radiofrekvenciás Scarlet kezeléssel. A legbiztonságosabb és legújabb technikák elsajátítása céljából évente többször külföldi gyakorlati kurzusokon veszek részt, valamint a hazai esztétikai továbbképző tanfolyamokon rendszeresen oktatom az érdeklődő kollegákat is. Esztétikai kezelések során az egyik legfontosabb alapelvem a biztonságosság, illetve az eredeti vonások és a természetes külső megőrzése. A kezelésekhez csak az Európában és USA-ban is engedélyezett legbiztonságosabb professzionális termékeket használom. 2014 óta a világ vezető orvos-esztétikai cégének (Allergan) magyarországi orvostrénere vagyok.

Társadalmi szerepvállalás

A betegellátás mellett rendszeresen tartok továbbképző előadásokat kongresszusokon, valamint résztveszek az egyetemi oktatásban is. Mivel fontosnak tartom nemcsak az orvoskollégák, hanem a lakosság egészségügyi képzését is, ezért gyakran vállalok oktató és felvilágosító előadásokat számukra is.

Tudományos társasági tagságok:

  • MDT tagság
  • MAKIT tagság
  • EADV tagság
  • Pszichodermatológiai szekció vezető
  • Gyermekbőrgyógyászati szekció tagság
  • Kozmetológiai szekció tagság

Szeretettel várom rendelőmben, ahol személyre szabott konzultáció után az Ön igényei szerint választjuk ki az optimális és legtermészetesebb kezeléseket.

Dr. Altmayer Anita