Arcfeltöltésem hiteles története

Ez a nap is eljött, méghozzá milyen váratlanul! Csütörtökön jött egy telefon, hogy másnap az általam rendkívüli módon csodált Almayer Anita bőrgyógyász doktornő plasztikai sebészeknek és bőrgyógyászoknak tart előadást és bemutatót a hialuronsavas töltés rejtelmeiről –  és szüksége lenne egy modellre! Bár régóta terveztem, hogy a koromnál fogva (47) szégyentelenül mélyülő orr-ajak barázdámmal kezdek végre valamit, azért egy pillanatra inamba szállt a bátorság. Nem a tűk és kanülök aggasztottak, sokkal inkább a végeredmény – vajon nem fog megváltozni nagyon az arcom? De rögtön oszlott a köd: eszembe jutott, hogy a doktornő milyen gyönyörű munkát végzett a szemem láttára egy velem egykorú páciensen, aki frissebben és üdébben, évekkel fiatalabban távozott, de alapvetően ugyanúgy nézett ki. Igent mondtam, és örömteli izgalommal vártam a másnapi beavatkozást.

A Honvéd Kórházban találkoztam Altmayer doktornővel és a töltőanyagokat forgalmazó Allergan cég mindig mosolygó képviselőjével. A töltéshez használt vízmegkötő anyag, a hialuronsav a bőrben természetesen is előfordul. Használják ráncsimításra, ajakdúsításra, az arccsont kihangsúlyozására, sőt az arc eredeti kontúrjának visszaadására, liftingre is! Doktornő előadásából az is kiderült, hogy bár a páciensek legnagyobb részét az orr-ajak barázda elmélyülése zavarja, egyre többen veszik igénybe az arcszobrászatot az arckontúrok visszanyerése céljából. Ehhez az anatómia tökéletes ismerete és a kellő rutin mellett különféle molekulaméretű töltőanyagokra van szükség, aminek a Juvederm márka  ötféle tulajdonságú fillere tökéletesen megfelel. Különböző tulajdonságaiknál fogva a hidratálástól kezdve, a ráncfeltöltésen keresztül egészen az arcformázásig bármire alkalmasak és mivel jól variálhatóak, egészen természetes eredményt lehet velük elérni. Bár a töltést eddig nem tekintettük biológia (azaz a bőrben tényleg megvalósuló) bőrfiatalításnak, a doktornő hangsúlyozta, hogy ez a fajta kezelés bizonyítottan bőrminőség-javító. A szúrások nyomán ugyanis fokozódik a bőr kollagén termelése és ezt már nemcsak a tapasztalat mutatja, de friss kutatások is alátámasztják.

Akasztják a hóhért

Számos alkalommal írtam már a hialuronsavas töltésekről, most végre a saját bőrömön is megtapasztalhattam! A töltés tűvel és vékony kanüllel 7 ponton keresztül történt. Az arccsontnál beadott anyag célja nemcsak az arccsont kiemelése, hanem meg is emelte a bőrömet, már ettől simábbá váltak az arc alsó részén található ráncok, így a kritikus orr-ajak barázda! A szem alatti részkre fecskendezett anyag csökkentette a karikákat, a beesett hatást. A szájzugból felvezetett töltőanyag adta meg az orr-ajak barázdámnak a kegyelemdöfést és a szájzugot is finoman megemelte. Az állkapocs és áll formázása volt a következő lépés – itt a töltőanyag a határozott arckontúrt hivatott visszaadni. A doktornő hihetetlen finoman szúrt, egyszer sem szisszentem fel, pedig nem kértem érzéstelenítő krémet. A töltőanyag ampullák viszont tartalmaznak  lidokaint is, ezért a töltés során gyakorlatilag nem érezni fájdalmat.

A körülöttem álldogáló orvosok arckifejezéséből ítélve jól alakulhatott a töltésem, néha meg is jegyezték, hogy ez a redő meg az az arcvonás mennyivel szebb lett, de már nagyon vártam, hogy tükörbe nézhessek.

Az első mondatom pedig így hangzott: “Hű, úgy nézek ki mintha egy hónapos dél-tengeri nyaralásról jöttem volna vissza!” Az arcom kisimult, kipihent lett – és szerencsére ugyanúgy néztem ki, mint a töltés előtt csak sokkal, de sokkal jobban!

Hazafelé a dugóban még hűtöttem egy kicsit az arcomat a jégzselé párnákkal, amiket a Juvederm márkaképviselőjétől kaptam és mire hazaértem, akár le is tagadhattam volna a töltést. Persze nem tettem, hanem körbemutogattam a családom kritikus tagjainak, akiknél teljes sikert aratott évekkel fiatalabb fizimiskám. Mutatom az előtte és utána állapotot:

Ha Altmayer doktornő sokat csuklik mostanában, az biztosan nem csak miattam van, hanem osztozom a felelősségen sok más elégedett páciensével! Ezúton is köszönöm az odaadó munkáját (az ő hatására, ha még egyszer újraszületek, biztosan esztétikai bőrgyógyász leszek!), a Juvederm töltőanyagok forgalmazójának, az Allergannak pedig a csúcsminőségű töltőanyagot.  

Forrás: Rúzs és más