Arc és ajakfeltöltés hialuronsavval

A hialuronsav egy olyan polysaccharid, melyet kezdetben kakastaréjból vontak ki, napjainkban bakteriális fermentációval állítják elő. A hialuronsav természetes formában megtalálható a bőrben, a szemben és az ízületekben is. Szerepe van a bőr feszesítésében és hidratáltságában is. Az évek előre haladtával a mennyisége fokozatosan csökken. A beadás után vizet köt meg, megduzzad, ezáltal kisimítja a ráncokat, segít megőrizni a bőr puhaságát, rugalmasságát! Az ismételt alkalmazás során a bőr kollagén képződését stimulálja, így miután felszívódik a szövetek közül a feszesítő hatása továbbra is fennáll.

A kezelés célja a ráncok feltöltése, eltüntetése, úgy, hogy természetes, fiatalos, lágy vonásokat kapjunk. Ma már nem annyira a ráncfeltöltést, hanem sokkal inkább az „arcszobrászat” kifejezést használjuk. Nem csak egy - egy ráncot kezelünk, hanem a páciens igényei alapján visszaállíthatjuk az 5- 10 évvel ezelőtti legoptimálisabb és legtermészetesebb arcformát. A legújabb technika az „arcszobrászat” során alkalmazott kanülök, melyekkel az életkor előre haladtával elsorvadt volument pótoljuk az akár 18 hónapig is a szövetek között maradó, sűrűbb állagú hialuronsavval! Ezáltal az arc visszanyeri korábbi teltebb, kerekebb formáját! A töltőanyag típustól, az Ön életmódjától, bőrtípusától és az egyéni anyagcsere folyamatoktól függően 6- 12 hónapig a szövetek között marad.

Mikor alkalmazható?

Felületes, közép mély és mély ráncok esetében, elsősorban az orr és száj között kialakult ráncok, szemöldök közötti ráncok, szájzug, Marionett- ránc, szarkalábak töltésére alkalmazzuk valamint az arc aszimmetriájának korrigálására.

Mikor nem alkalmazható?

Terhesség, szoptatás, valamint a hatóanyaggal szembeni allergiás reakció esetén. Nem javasolt autoimmun betegség, vérzékenység, akut fertőző betegség esetén sem. Véralvadás gátlót szedőknél fokozott óvatosság ajánlott!

Mikor várható a hatás és meddig tart?

A hatóanyag bejuttatása után közvetlenül már látható a feltöltő hatás. A hialuronsav a következő 2 hétben fokozatosan megköti a vizet, és kitölti a besüppedt ráncokat. A tartóssága az alkalmazott készítménytől, az Ön életmódjától, szervezetétől függően kb.6-12 hónap. Az ismétlések időtartalma leginkább a páciensektől függ. A kiváló esztétikai eredmények miatt, szinte senki nem várja meg, hogy teljesen visszaálljanak az eredeti ráncok.

Hogyan történik a kezelés?

A hialuronsav kezelés kb. 20-40 percet vesz igénybe. Az érzéstelenítés után egy vékony tű vagy tompa kanül segítségével juttatjuk be a töltőanyagot a ráncok alá. A kezelés minimális kellemetlenséggel jár csak!

Mi a teendő a kezelés után?

A kezelt területet jégzselével javasolt hűteni. A kezelés napján célszerű háton aludni. Néhány napig a szoláriumozás és napozás nem javasolt. 10- 14 napig a kozmetikai kezeléseket és lézerkezeléseket kerülni kell.

Milyen mellékhatások lehetnek?

Amennyiben a kezelést megfelelően képzett és rutinos szakember végzi, alig kell mellékhatástól tartani. A tűszúrásokat követően enyhe bevérzések, véraláfutás, bőrpír, enyhe duzzanat, mérsékelt fájdalom előfordulhat, azonban ezek néhány óra, nap alatt megszűnnek. Allergiás reakció és granuloma képződés igen ritkán fordul elő, de ezek is speciális terápiával orvosolhatóak.

Ajak feltöltés

A hyaluronsavas ajakfeltöltéssel az ajkak vastagsága növelhető, esetleges aszimmetriája korrigálható. Biztonságos eljárás, mely során szövődmények alig fordulnak elő. Az eredménye rendkívül sokáig 12 hónapig látható. A 20 perces beavatkozás teljesen fájdalommentes!

Dekoltázs, nyak, kézfej kezelés

Míg korábban az esztétikai kezelések mostoha gyermekeinek számítottak a fenti régiók, ma már a hialuronsavas töltéseknek köszönhetően többet nem árulkodik az életkorról sem a dekoltázs, sem a kézfej. A kezelés során helyi érzéstelenítés után apró tűszúrásokkal vagy tompa kanüllel juttatjuk be a speciálisan ezekre a régiókra kifejlesztett hialuronsav készítményeket. 1- 3 alkalommal javasolt ismételni a kezeléseket, melynek a hatékonyság kb.1-2 évig látható.