Ma divat üdének és fiatalnak látszani, letagadni 5-10 évet. A fiatalos, ápolt külső, a páciensek komfortérzetén kívül hozzájárul mind az emberi kapcsolatokban, mind a munkakapcsolatokban való sikerekhez.Az örök fiatalság titkát, az öregedés megállításának lehetőségét évszázadok óta kutatják.Az öregedés egy természetes folyamat, mindenkinél van, kérdés, hogy mikor válik szembetűnővé. A bőr rugalmassága az évek múltával egyre csökken, a ráncok kialakulása elkerülhetetlen. Ez az öregedés természetes velejárója. A genetikai hajlam mellett a szervezetben zajló belső folyamatok és a környezeti behatások, így a napfény, a dohányzás szerepet játszik a ráncok kialakulásában.

Napjainkban az esztétikai beavatkozások tárháza igén széles, de az elmúlt években egyértelmű tendencia, hogy sokkal inkább a nem műtétes (nem invazív) technikák kerültek előtérbe. A kezelések rövid időt vesznek igénybe, úgy nevezett „lunch time” kezelések, mely során a páciensek nem esnek ki a munkából, és sem a kollegák, sem a családtagok nem veszik észre, hogy előtte pár órával esztétikai kezelésen voltak.

A bőr fiatalításának (rejuvenációnak) a leggyakoribb metodikája a botox kezelés, és a hialuronsavas ráncfeltöltés,valamint a lézeres kezelések, illetve ezek kombinációja.

Ránctalanítás botox kezeléssel

Mi a Botulinum toxin vagy botox?

A Botox az átmeneti fiatalodás ígérete. Az Egyesült Államokban a 2012-es évben több mint 4 millióan fiatalodnak meg botox kezeléssel. A botox egy olyan fehérje, melyet a Clostridium botulinum baktérium termel. 1949-ben fedezték fel, hogy blokkolja az izmok működését. 2002 óta engedélyezett az esztétikai kezelések alkalmazásában. Azonban, több mint 20 éve használják az orvostudomány különböző területein (neurológiában és szemészetben), így a hosszú évek tapasztalata alapján, egy megbízható, biztonságos és látványosan hatékony készítményt ajánlunk. Sajnálatos módon számos illegálisan alkalmazott botox készítmény van az esztétikai piacon. Ezek hatékonysága és biztonságossága megkérdőjelezhető! A Vistabel az egyetlen, legális botulinum toxin, amit esztétikai kezelésre lehet használni.

Hogyan fejti ki hatását?

A hatóanyag a beadást követően az ideg – izom találkozásához kötődik, majd meggátolja az ingerület izomra való terjedését, ezáltal megakadályozza a mozgását! A hatása átmeneti, később az izom mozgása fokozatosan tér vissza. A készítmény csak a kezelt izmok aktivitását csökkenti, tehát a természetes mimikához szükséges izmok működése megmarad! A kezelés célja a fiatalosabb, kipihentebb, nyugodt, természetes megjelenés. Az alkalmazás után eltűnik a mérges, szomorú tekintet és már egy kezelés is 5-10 évvel fiatalosabb külsőt eredményez.

Mikor látható a hatás és meddig tart?

Botoxal azonnali, kitűnő hatás érhető el. A beavatkozás viszonylag egyszerű, gyors, minimális kellemetlenséggel jár. Egy vékony tű segítségével a kívánt mennyiségű anyagot az izomba adjuk. A beadást követő 2-7 napon belül látható a hatás, mely 3-6 hónapig áll fenn, majd ismételhető. A hatékonyság időtartama az ismétlések számával arányosan növekedhet!

Mely területek kezelhetőek?

A leggyakrabban kezelt területek a szemöldökök közötti függőleges ránc, a homlok vízszintes ráncai, valamint a szemkörnyék „szarkaláb” ráncai.

Kinek ajánlott?

Minden 18-65 év közötti férfi és női páciensnek, akik számára fontos a fiatalos, ápolt megjelenés.

Mikor nem alkalmazható?

Nem javasolt a kezelés 18 év alatt és 65 év felett, terhességben, szoptatás alatt, speciális ideg - izom betegségben és akut lázas állapotban, néhány gyógyszer szedése alatt (aminoglycosid,kinin,tetracyclin, penicillamin), valamint a hatóanyagra kialakuló allergia esetében.

Milyen mellékhatások lehetnek?

A gyakorlott szakember megfelelő technikájával elvégzett beavatkozás után nagyon ritkán jelentkeznek mellékhatások, és ezek is mind átmenetiek! Leggyakrabban enyhe bőrpír, duzzanat, bevérzés és mérsékelt fájdalmat észlelhetnek. Ritkábban fejfájás, szemszárazság, aszimmetria ill. a szemhéjak rövid ideig tartó megereszkedése jelentkezhet. A mellékhatások mindegyike csak átmeneti, rövid idő alatt spontán megszűnik.

Mitől kell óvakodni a kezelés után?

A botox kezelés napján lehetőleg ne hajoljanak előre, javasolt háton aludni, tilos a kezelt területet dörzsölni, masszírozni. A kezelést követő 2-3 napban nem javasolt kozmetikai kezelés, izzadás, aerob edzés és szaunázás, szoláriumozás. A későbbiek során a páciensek visszatérhetnek minden korábban megszokott tevékenységükhöz.

Izzadásgátlás botox-al

A túlzott verejtékezés (hyperhidrosis) érintheti az egész testfelszínt, de leggyakrabban a hónaljak, tenyerek és talpak területén jelentkezik. A kiváltó oka lehet endokrinológiai betegség, elhízás, alkohol-, nikotinfüggőség, hormonális eltérések, akut lázas állapot, azonban igen gyakran jelentkezik szorongó, izgulós habitusú egyéneken is. A stressz, félelmek, vizsga drukk, hangulatingadozások a legváratlanabb helyzetekben provokálják a tüneteket.
A botox kezelés alkalmas a fokozott izzadás megszüntetésére 9- 12 hónapig. A kezelések ismétlésével a hatékonyság és az izzadásmentes időszak időtartama fokozódik.
Számos esetben 1-2 kezelés után teljesen megszűnik a zavaró izzadás, a korábbi, természetes állapot stabilizálódik.