Dr. Altmayer Anita

 
 

Bőrgyógyász, allergológus, immunológus klinikai főorvos

1992 óta dolgozom a szegedi Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán. A bőrgyógyászat-kozmetológia és nemigyógyászat szakvizsga után klinikai allergológia és immunológia szakvizsgát szereztem. A klinikai allergológiai részleg vezetőjeként elsősorban a mindennapi bőrgyógyászati és allergológiai betegellátásban dolgozom, melyeken belül a főbb profilom a gyermekbőrgyógyászat, ekzémák, acnés betegségek, pollen-, étel–, és gyógyszerallergiák, rovarméreg allergiák és csalánkiütések, valamint az autoimmunbetegségek kezelése.

Esztétikai bőrgyógyászat

Több mint 15 éve foglalkozom az esztétikai bőrgyógyászattal, a legmodernebb arcfiatalító eljárásokkal, ezen belül lézer kezelésekkel, hialuronsav töltéssel, botox kezeléssel, biofonal (FTC) befűzéssel és a frakcionált radiofrekvenciás Scarlet kezeléssel. A legbiztonságosabb és legújabb technikák elsajátítása céljából évente többször külföldi gyakorlati kurzusokon veszek részt, valamint a hazai esztétikai továbbképző tanfolyamokon rendszeresen oktatom az érdeklődő kollegákat is. Esztétikai kezelések során az egyik legfontosabb alapelvem a biztonságosság, illetve az eredeti vonások és a természetes külső megőrzése. A kezelésekhez csak az Európában és USA-ban is engedélyezett legbiztonságosabb professzionális termékeket használom.

Társadalmi szerepvállalás

A beteg ellátás mellett rendszeresen tartok továbbképző előadásokat kongresszusokon, valamint résztveszek az egyetemi oktatásban is. Mivel fontosnak tartom nemcsak az orvoskollégák, hanem a lakosság egészségügyi képzését is, ezért gyakran vállalok oktató és felvilágosító előadásokat számukra is.

Tudományos társasági tagságok:

  • MDT tagság
  • MAKIT tagság
  • EADV tagság
  • Pszichodermatológiai szekció vezető
  • Gyermekbőrgyógyászati szekció tagság
  • Kozmetológiai szekció tagság