Aqualyx zsírbontás
2017-07-31
VOLITE: Professzionális feszesítés, hidratálás
2017-07-31

Belkyra: műtéti beavatkozást nem igénylő zsíroldó készítmény

A nyak, áll alatti zsírréteg, a toka az egyik legzavaróbb esztétikai probléma. A kialakulásában az életkori sajátosságok, a túlsúly és az alkati tényezők egyaránt szerepet játszanak. Gyakran már a 20 – 30 - as évek környékén elkezdődik a zsírszövet vastagodása és a toka megereszkedése. A korai megereszkedésnek a genetikai tényezők mellett a modern technika is oka lehet. A “tech-neck” ma már ismert fogalom a sokat telefonálgató, facebookozó, internetező lakosság között.

Eddig a toka megszüntetésére jobbára csak a különféle praktikák, a diétás próbálkozások vagy a radikális műtéti beavatkozások álltak rendelkezésre. Az idei évtől hazánkban is már engedélyezett az egyedülálló Belkyra injekciós készítmény.

Milyen készítmény a Belkyra?

A Belkyra az Allergan cég szabadalma, az egyetlen FDA engedéllyel rendelkező zsíroldó injekció.

A készítmény egy természtes epesav - deoxikolsav, mely a zsírszövetbe fecskendezve elbontja a felesleges zsírt. Ez a zsírbontás nem hirtelen, hanem fokozatosan történik, a feloldott zsír a nyirokrendszeren keresztül ürül ki. A beadás helyén a szövetekben egy steril gyulladás is képződik, valamint a fokozatos zsíroldó hatása miatt a megereszkedett bőrréteg vissza tud tapadni, kifeszesedik a bőr, így tartós, természetes eredményt ad. A kezelt terület a későbbiekben nem képes több zsírt tárolni vagy megkötni.

Kinek javasolt?

Férfiaknak és nőknek egyaránt, akit zavar a megereszkedett vagy megvastagodott áll alatti toka zsírszövet. Az injekció beadása előtt a kezelő orvos megvizsgálja az érintett területet, hogy elegendő zsírszövet tapintható-e.

Mikor nem javasolt a Belkyra?

18 év alatti korban, terhesség és szoptatás alatt, valamint vesebetegeknek nem adható. Akinél a lazaság és petyhüdtség dominál és nincs elegendő zsír vastagság, ott sem alkalmazható.

Hogy történik a kezelés?

A kezelendő területre egy speciális jelölő matricát helyeznek fel, mely pontosan megmutatja a szúrási pontok helyét és számát. A kezelés előtt helyi érzéstelenítő krémet helyezünk fel 25-30 percig, majd az injekciók előtt a területet jegeljük, hogy minimalizáljuk a kellemetlen érzetet.

Mennyi anyag szükséges egy kezelés során?

A felhasználandó anyag mennyisége és a szúrások száma a kezelendő terület nagyságától és vastagságától függ.

Kell-e ismételni a kezelést?

A kezelést általában 1-2 alkalommal meg kell ismételni. A kezelések között 6-8 hetet érdemes várni.

Milyen mellékhatások várhatóak?

Az injekció beadása az érzékenyebbeknél pár percig enyhe csípő, égő érzéssel járhat, melyet a jegelés gyorsan megszüntet. A szúrási pontok helyén apró bevérzések előfordulhatnak, amik 4-5 nap alatt felszívódnak. A kezelés után röviddel mérsékelt fokú duzzanat, ödéma alakul ki, mely másnapra még kissé fokozódhat és általában 2-3 napig fennáll. A duzzanat kialakulása egy fontos és elkerülhetetlen következménye a kezelésnek. Minél kifejezettebb az ödéma annál hatékonyabb lesz a kezelés.